Wil je van je oude tattoo af? Is hij te vlekkerig of vaal geworden? Of geeft je tatoeage een naam weer die je nu liever wilt vergeten? Een tattoo blijft vaak heel lang zitten en ondertussen kan hij ineens niet meer bij je passen. Er zijn gelukkig oplossingen voor een correcte Laser Removal Tattoo, ook al ben je wel even doende met behandelingen. Die behandelingen kun je het beste bij een gecertificeerde laserkliniek regelen. Want lasertechniek is zo’n beetje het meest effectief bij verwijderen van inkt in je huid. Een goede laserkliniek houdt de ontwikkelingen bij en behandelt dan ook met de meest moderne lasertechnieken. Zo vermijd je ook gerede kans op littekenweefsel.
Laser Removal Tattoo en littekens
Over littekens als bijwerking na een Laser Removal Tattoo is al veel gezegd. In het kort komt het erop neer dan je bij het verwijderen van tatoeages niet alleen de inkt uit je huid kwijtraakt, maar dat het weefsel van je huid ook littekens kan voortbrengen. Daar waren minimaal vijf redenen voor:
- Een vatbare huid
- Een grote tattoo met diepgelegen kleuren
- Een niet ervaren of ronduit onkundige laseroperator
- Allergische reacties
- Geen of te weinig nazorg (huidverzorging na elke behandeling)
Heb je al eens een Laser Removal Tattoo sessie gedaan? En daarvan littekentjes overgehouden? Omdat er nu moderne lasertechnieken zijn, zou je wellicht alsnog van dat oude weefsel af kunnen komen. Een professionele laserkliniek kan je er vrijblijvend meer over vertellen.
Betere lasers in aanslag voor Laser Removal Tattoo
Wie vandaag de dag een tatoeage wil laten weghalen, heeft het voordeel van de nieuwe lasertechnologie. Want nu is littekenvorming eerder zeldzaam dan vaak voorkomend. Je maakt je kans op dat euvel nog kleiner als je kiest voor een ervaren specialist. Check zijn of haar papieren (certificaten) en vraag rond naar de ervaring en kundigheid van een kliniek. En vraag vooral welke techniek de kliniek hanteert. Is het een auditieve techniek, dan is zo’n kliniek behoorlijk up-to-date.
Aandacht voor je huid
Je huid is in wezen erg gevoelig. Bij een behandeling (lees: huidaanval) is het wel zaak dat er goede nazorg is. Je moet je geschrokken huid weer rustig proberen te krijgen en dat kan door:
- Antibiotische zalf te smeren
- Geen volle zon op je behandelde huid toelaten
- Geen wrijving op de bewerkte plekken te veroorzaken
- Geen irritatie op te wekken
Verder is het ook verstandig om je huid schoon te houden en vochtig. Een goede hydratering helpt je huid sneller te herstellen. En kan ook de kans op infecties verminderen. Zulke verzorging vraagt niet om huis-tuin-en-keukenmiddeltjes die vaak nogal agressieve chemicaliën bevatten. Beter is het om voor hypoallergene artikelen te kiezen. Op advies van de kliniek zou je in bepaalde gevallen, als dat nodig is, een zonnebrandcrème met hoge SPF kunnen smeren.
Blijvend onheil alsnog wegwissen
Meestal gaat alles naar behoren. Maar je kunt pech hebben. Hoewel je Laser Removal Tattoo piekfijn is uitgevoerd, zie je toch dat je met enig littekenweefsel zit opgescheept. Dat hoef je dan niet zo te laten. Je kunt via lasersessies die littekens verkleinen of doen vervagen. Of via micro-needling je huid strakker krijgen. Soms werken chemische peelings ook heel aardig. Als niets van dat alles werkt, kun je ook nog bij de medici terecht voor een chirurgische littekencorrectie.
Je kan ook PMU removal doen als je spijt hebt gekregen van je permanente make-up of als het vervaagd is.