Personeel is schaars, zeker op het moment van schrijven. Overal hoor je dat er een personeelstekort is. Het komt regelmatig voor dat winkels de zaak een dag moeten sluiten doordat ze simpelweg te weinig personeel hebben. Dat kost een hoop omzet en kan voor veel stress zorgen. Daarom wil je als werkgever er alles aandoen om je personeel tevreden en gezond te houden. Ziekteverzuim is namelijk een grote kostenpost en zorgt voor organisatorische uitdagingen. 

Voorkom een te hoge werkdruk

Bij veel bedrijven is een te hoge werkdruk ingesleten. Wanneer iedereen om je heen hard werkt, ben je zelf ook geneigd om hard te werken. Er is niks mis met hard werken, maar wel wanneer de werkdruk simpelweg te hoog is. Een taak die normaal gesproken door gesproken door drie mensen uitgevoerd wordt, kan niet ineens door maar een personeelslid gedaan worden. Toch zien we in de praktijk dat dit soort dingen regelmatig gebeuren. Als werkgever lijkt het in eerste aantrekkelijk wanneer één personeelslid veel werk op zich neemt. Totdat het desbetreffende personeelslid met burn-out verschijnselen thuis komt te  zitten. Een burn-out kan vele maanden tot jaren duren.  

Gezond personeel

Als werkgever is het belangrijk om de werknemer te stimuleren gezond te leven. We hadden net er net al over dat een te hoge werkdruk hier niet aan bijdraagt. Als werkgever kun je dagelijks het personeel voorzien van fruit. Ook kun je korting geven op een sportschoolabonnement of zelf een gym bouwen. 

Denk aan hygiëne 

Kantoortuinen zijn al lange tijd erg populair. Handig, want zo kunnen de lijntjes kort blijven. Toch kan het ook voor een gezondheidsrisico zorgen om met veel mensen tegelijkertijd in één ruimte te werken. Dat heeft de corona pandemie ons wel geleerd. Daarom is het aan te raden om voor voldoende duurzame desinfectie te zorgen. Zo voorkom je dat ziektekiemen makkelijk kunnen verspreiden! Voor desinfectiemiddelen raden we je aan een kijkje te nemen bij Watter