Hoe pak je verkleuringen op je gebit goed aan?

Zin om je tanden een paar tinten witter te maken of ben je die aanslag of gele tanden nu eigenlijk wel helemaal zat? Dan kun je ervoor kiezen je tanden (chemisch) te laten bleken maar dit is een aardige procedure die bovendien niet bepaald natuurlijk niet is. Wil je graag uitproberen hoe je gebit eruit ziet als het wat witter is en kijken hoe dit bij je staat? Dan kun je zelf daar zelf ook al aardig wat aan doen.

Kijk welk product het beste bij jou past

In de winkel en online zijn namelijk tal van producten te koop waarmee je je tanden witter kunt maken. Dit kun je onder andere doen met speciaal whitening poeder of een whitening pen maar er bestaan ook diverse soorten tandpasta en mondwater waarmee je een soortgelijk effect bereikt. Welk middel je kiest is afhankelijk van wat je voorkeur heeft. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je het beoogde effect bereikt. Mocht dit met een bepaald middel niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk ook nog altijd iets anders proberen.

Fris je tanden op met Coco Chai mondwater

Als je toch al regelmatig gebruik maakt van mondwater om na het tandenpoetsen je mond nog eens even lekker extra op te frissen dan kun je ook meteen kiezen voor een middel waarmee je de tanden witter kunt maken. Een voorbeeld van een dergelijk product is het Dr. Brite Coco Chai mondwater. Doordat er een mix van zeezout en kokosolie in verwerkt wordt, kunnen je tanden er ook minder geel van worden en verdwijnt de nodige aanslag.

Hydrateer je mond altijd goed

Het mondwater is uitermate geschikt voor mensen met een gevoelige mond en tanden en kan prima ingezet worden tegen ontstoken tandvlees of andere mondproblemen zoals een droge mond of slechte adem. Als je last hebt van een droge mond kun je deze hydrateren door mondwater te gebruiken en pak je er meteen ook de schadelijke bacteriën die een slechte adem veroorzaken mee aan. Handig middel dus dat mondwater want je kunt er van alles mee.

Mondwater met enkel nuttige hulpstoffen

Als je een product kiest van Oxyd8 dan kun je er zeker van zijn dat er geen ongezonde of zelfs mogelijk schadelijke grondstoffen inzitten. Dit geldt tevens voor het Oxyd8 Healthy Smile mondwater. Hierin zit geen alcohol of SLS zodat het product geen irriterende of bijtende werking heeft als je ermee spoelt. Het middel werkt op basis van actieve zuurstof, aangevuld met fluoride, xylitol en natriumbicarbonaat.

Fluoride voor gezonde tanden

Daar waar de xylitol zorgt voor een verfrissende werking in de mond en meer vochtigheid, zorgt de fluoride ervoor dat je gebit goed beschermd wordt, je minder kans hebt op gaatjes en je tanden witter worden. En daarmee creëer je dan meteen een stralende en gezonde glimlach die gezien mag worden. Het mondspoelmiddel bevat enkel effectieve ingrediënten en kan veilig en zo vaak je maar wilt gebruikt worden. Doe je dit regelmatig dan worden je tanden ook sneller wit en blijft je mond goed gezond.

Mooie witte tanden met behulp van tandpoeder

Met tandpoeder kun je de oorspronkelijke kleur van je tanden weer terugkrijgen. Had je ooit een mooi wit gebit maar zijn je tanden sterk verkleurd omdat je bijvoorbeeld koffie, thee of wijn drinkt of omdat je rookt? Dan kun je met het Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden je gebit weer zijn oorspronkelijke kleur geven. Zo kom je meteen van tandaanslag en tandplak af en worden je tanden weer mooi glad zonder het glazuur te beschadigen.

Wat maakt het poeder werkend?

Het poeder werkt op basis van de witte bloemen van de mangrove en de witte vliesjes die

om rijstkorrels heen zitten. Zo worden je tanden op volledig natuurlijke wijze gebleekt en komen er geen chemicaliën of andere schadelijke hulpstoffen aan te pas. Het middel is geschikt voor het gehele gebit en kan ook gewoon gebruikt worden op plekken waar vullingen, bruggen of kronen zitten want die hebben er niet onder te lijden.

Kleur je tanden wit

Ook met een whitening pen kun je je tanden snel witter maken. Kies je voor de Dr. Brite Whitening Pen met actieve houtskool dan kun je op basis van louter natuurlijke ingrediënten al binnen zeven dagen je tanden tot vier tinten witter maken. Je hebt snel resultaat dus dat is waar je op zit te wachten. Of liever: waarop je nu net niet zo lang op hoeft te wachten. Het middel bevat naast actieve houtskool natriumbicarbonaat waardoor je tanden snel witter worden. Het is geschikt voor gevoelige tanden en doordat er geen chemicaliën in zitten kun je het meerdere malen per dag gebruiken en vormt het geen aanslag op het glazuur, zowel letterlijk als figuurlijk.

Laat je witte en schone tanden zien

Ben je wel het type dat regelmatig flost, zeker na het eten? Als je dan kiest voor de Dentek Floss en Picks voor witte tanden kun je niet alleen goed de restjes eten tussen de tanden verwijderen, maar zorg je ook voor een schone tong en stimulering van het tandvlees. Leuk detail waarvan je extra profiteert is dat het product ook je tanden witter maakt. Je krijgt na het gebruik voor langere tijd een frisse adem die naar mint ruikt en je kunt er zeker van zijn dat je je glimlach, inclusief witte en schone tanden kunt laten zien.

Kies voor gezonde tandpasta

Als je ervoor kiest je tanden witter te maken met tandpasta dan kun je daarvoor kiezen uit veel whitening tandpasta’s. Deze zijn niet allemaal even biologisch dus kijk goed dat je iets uitkiest dat dit wel is om vervelende bijwerkingen te voorkomen. Een goede tandpasta waarmee je vlekjes en verkleuringen wegpoetst en ook nog eens je tanden verzorgt en witter maakt is de Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden. In tegenstelling tot de meeste tandpastasoorten op basis van houtskool zit er in dit middel wel fluoride zodat je je tanden goed kunt beschermen tegen gaatjes. Het is sowieso altijd aan te raden om tandpasta met fluoride te gebruiken. Dit zal je tandarts je ook zeker vertellen.