Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering van nederland? Over het algemeen wordt het Nederlandse zorgstelsel beschouwd als een van de beste in Europa. Het kan echter duur worden als je langdurige zorg of behandeling voor chronische ziekten nodig hebt. De gemiddelde zorgverzekering in Nederland is € 130,- per maand. Dit bedrag kan sterk variëren, afhankelijk van je leeftijd en het type dekking dat je kiest. Als je voor een expat-opdracht naar Nederland verhuist of je wilt daar permanent met pensioen gaan, kan het lastig zijn om een ​​betaalbare zorgverzekering te vinden als je niet weet waar je moet zoeken en wat je van elke aanbieder kunt verwachten.

Tips om de verzekeringskosten te verlagen

Overweeg eerst om een ​​kortingskaart aan te schaffen voordat je in Nederland aankomt. De Nederlandse overheid biedt speciale kortingen voor mensen die met pensioen zijn gegaan of voor meer dan drie maanden uit hun thuisland zijn verhuisd. Deze kortingen gelden alleen voor degenen die minimaal drie jaar in Nederland hebben gewoond voordat ze worden aangevraagd; ze kunnen je echter helpen een aanzienlijk bedrag te besparen op je zorgverzekering premies. Ten tweede, vermijd hoog-aftrekbare plannen. Als je op zoek bent naar de laagst mogelijke kosten, dan ben je beter af met een plan met een hoog eigen risico en lagere maandelijkse premies. Een hoog eigen risico is een bedrag dat je uit eigen zak betaalt voordat je verzekering ingaat; dit bedrag kan variëren van € 100 tot enkele duizenden euro’s per jaar.

Welke soorten zorgverzekeringen zijn er?

Ziektekostenverzekeringen voor je toekomstige zorg variëren sterk in kosten en dekking. In Nederland kun je kiezen uit verschillende zorgverzekeringen, waaronder de Basisverzekering. Dit is de meest elementaire zorgverzekering. Het dekt basisdiensten zoals doktersbezoeken, ziekenhuisopnames en geneesmiddelen op recept. Beperkte zorgverzekering. Deze polis dekt meer dan basisdiensten, maar niet alles. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de kosten voor tandheelkundige zorg of langdurige zorg niet worden gedekt. Volledige zorgverzekering. Dit type beleid dekt al je medische kosten en heeft geen limieten voor jaarlijkse of levenslange voordelen. Het kan ook andere voordelen omvatten, zoals uitgebreide dekking voor geestelijke gezondheidszorg en revalidatiezorg (om je te helpen herstellen na een blessure).

Wat wordt er gedekt door de zorgverzekering in Nederland?

In Nederland dekt de basisverzekering doktersbezoeken en ziekenhuisopnames. Het bevat ook enkele geneesmiddelen op recept, maar het kan zijn dat je voor deze artikelen een eigen bijdrage of eigen risico moet betalen. Een beperkte ziektekostenverzekering dekt meer dan de basisuitkeringen, maar niet alles. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de kosten voor tandheelkundige zorg of langdurige zorg niet worden gedekt. Een volledige ziektekostenverzekering dekt al je medische kosten en kent geen limieten voor jaarlijkse of levenslange uitkeringen. Ben je Nederlander, dan kun je kiezen tussen een basisverzekering en een beperkte zorgverzekering. Als niet-Nederlander is een beperkte of volledige zorgverzekering verplicht als je langer dan vier maanden in Nederland wilt blijven. Alle inwoners van Nederland zijn wettelijk verplicht om te allen tijde een zorgverzekering te hebben.

Kijk hier voor meer informatie: https://www.zorgverzekerinq.nl/zorgverzekering/goedkoopste/