Wil je een goede basisverzekering afsluiten, maar weet je nog niet of deze precies bij je past? Met een groot aantal verzekeringsopties moet je niet te snel een keuze maken. In plaats daarvan is het verstandig om een aantal opties naast elkaar te zetten. Hiervoor kijk je als eerste naar jouw behoeften. Want wat voor zorg heb je eigenlijk nodig? Afhankelijk daarvan kan je jezelf de vraag stellen of een basisverzekering wel voldoende is of dat je toch naar aanvullende opties moet kijken. Onderstaande informatie helpt jou op weg met het maken van een keuze. 

Gedekt tegen de meest voorkomende medische kosten

Laten we als eerste eens kijken naar de basisverzekering. Dit is namelijk waar het allemaal begint. De basisverzekering zorgt dat je gedekt bent voor de meest voorkomende medische kosten. Iedereen gaat namelijk wel eens naar de huisarts, heeft medicijnen nodig of wordt opgenomen in het ziekenhuis. Hoewel het wellicht vrijwel niet voorkomt, sta je wel gelijk voor hoge kosten. Niet voor niets is deze verzekering daarom verplicht voor iedereen in Nederland. Je kan direct een afspraak maken en hoeft geen keuze meer te maken tussen jouw gezondheid en de financiële situatie. 

Aanvullende opties zijn mogelijk

Maar wat nou als je net iets meer nodig hebt? Iedereen heeft andere zorgbehoeften. De een heeft immers een goed immuunsysteem en geen last van genetische aandoeningen, terwijl een ander wellicht wel kampt met gezondheidsproblemen. Niet voor niets zijn er daarom ook aanvullende opties beschikbaar. Heb je bijvoorbeeld veel tandproblemen? Dan kan een zorgverzekering met tandarts wellicht de beste keuze voor je zijn. Niet alleen de jaarlijkse controles worden vergoed, ook krijg je een groot deel van de complexe behandelingen betaald door de verzekeraar. Ook hierbij hoef je je dus geen zorgen meer te maken om het financiële plaatje. 

Kijken wat bij je past

Maar welke verzekering past dan eigenlijk het beste bij je? Dit is waar je een goede vergelijking moet maken. Als je vrijwel niets met jouw gezondheid hebt, past de basisverzekering in veel gevallen al bij je. Denk je dat je meer nodig hebt? Dan zijn er aanvullende opties die bij jouw zorgbehoeften passen. De onverwachte medische kosten kunnen al gauw oplopen en dit wil je het liefste voorkomen. Denk je dus ingrepen te moeten doen aan jouw gebit, dan kan je het beste de tandartsverzekering er direct bij doen. Vergelijk alles en maak de beste keuze. 

Aanvullend toevoegen bij basisverzekeringen

Je hoeft echter niet te kiezen tussen de basis en aanvullende opties. De basisverzekering heb je namelijk altijd nodig, dus van hieruit ga je het verder aanbouwen. Je kan als aanvullende optie de tandartsverzekering afsluiten. Het is een goede manier om jezelf tegen alles te verzekeren en jouw gezondheid nog beter op peil te houden. Door goed te bekijken wat je nodig hebt en alvast na te denken over de toekomst, voorkom je dat je toch nog voor hoge kosten komt te staan om de gezondheidszorg te krijgen die je nodig hebt.