De meeste mensen hebben wel eens gehoord van iemand die aan gokverslaving lijdt, maar velen weten niet wat er gedaan kan worden om die persoon te helpen, behalve dat ze simpelweg zeggen dat ze niet moeten gokken. Het komt allemaal neer op het begrijpen van gokverslaving, meer dan wat dan ook. Het is niet gemakkelijk om iets te behandelen dat je niet echt begrijpt. En verslaafd zijn aan gokken kan helaas een heel complexe verslaving zijn.

Mensen die zichzelf als een casual gokker beschouwen, denken er bijna nooit aan om een ​​gokverslaving te ontwikkelen. Ze beschouwen dwangmatig gokken als iets waar alleen zwakzinnige mensen mee te maken hebben. Het is vrij gemakkelijk om te zeggen dat je nooit een dwangmatige gokker zou worden. Maar zou je het geloven als ik je zou vertellen dat het echt niet zo moeilijk is om verslaafd te raken?

Lijden aan een hoge mate van stress, vastzitten in een baan die je niet leuk vindt, of zelfs een ongelukkige relatie kunnen allemaal omstandigheden creëren waarin iemand wanhopig en kwetsbaar wordt voor gokverslavingen. Het lijkt misschien niet de situatie waarin u zich bevindt, maar steeds vaker proberen mensen manieren te vinden om met hun problemen om te gaan. Helaas is onverantwoord gokken een van de dingen waar zoveel mensen naar op zoek zijn.

Wist je dat in ontkenning zijn eigenlijk een van de eerste dingen is waar een dwangmatige gokker mee te maken krijgt? De eerste fase van gokverslaving is controleverlies, waardoor je gaat ontkennen. Dit is geen goede plek om te zijn als je iemand bent die lijdt aan een vorm van depressie of extreme stress.

Gokkers die in ontkenning zijn, gaan in hun spellen op zoek naar niets anders dan de overwinning. Dit komt omdat door te winnen al hun problemen verdwijnen. Wat ze zich niet realiseren is dat ze steeds dieper in deze ongezonde verslavingscyclus vallen. Het is vergelijkbaar met verslaafd zijn aan drugs of alcohol. Zovelen zijn het snel oneens met het argument dat ze de volledige controle hebben en op elk moment een einde kunnen maken aan hun gokken. Zoals we allemaal weten, is dit niet waar.

Niet alle vormen van gokverslaving zijn hetzelfde. Eén persoon kan verslaafd zijn aan de lichten, de geluiden en de winsten van gokautomaten. Natuurlijk, gokautomaten staan ​​meestal bekend als de vorm van gokken met het minste risico. Maar het is heel gemakkelijk om verslaafd te raken aan de machines. Sommige mensen zullen uren en uren achter een machine zitten, simpelweg verdwalen in een trance van mogelijkheden om geld te verdienen. Het is allemaal vanwege bevrediging, behoefte en natuurlijk een flinke dosis hebzucht.

Zou de gokautomaat een pad kunnen zijn dat de onschuldige gokker naar meer riskantere spellen zou kunnen leiden? Absoluut! Het is eigenlijk verbazingwekkend hoe snel een persoon die zijn favoriete gokautomaat speelt, verder kan met het spelen van meer verslavende tafelspellen. Ik moet benadrukken dat ik begrijp dat er mensen zijn die de controle kunnen behouden. Het is gewoon een bekend feit dat er zoveel mensen zijn die geen vat krijgen op het beheersen van hun fantasieën over geld verdienen.

Dit betekent niet dat degenen die verslaafd zijn aan gokken slechte mensen zijn, maar het is het pad dat men volgt dat hen heel goed kan leiden op een verschrikkelijk pad van vernietiging, ellende en extreme depressie. Het is echt moeilijk om iemand ervan te overtuigen dat ze een probleem hebben dat jij opmerkt, maar het kan worden gedaan. Het hele idee ervan is om de controle te behouden voordat het probleem zich voordoet. Dit kan worden gedaan door gokken te beschouwen als een amusement in het verleden, in plaats van een onderneming om geld te verdienen. Inzicht in de huidige situatie waarin u zich bevindt, is van het grootste belang. Als je ongelukkig bent, is het niet het moment om je blues en je geld weg te gokken.

Verantwoord gokken is erg leuk, alleen als het met gezond verstand en begrip wordt benaderd. Wees je altijd volledig bewust van je gemoedstoestand. Als u dit doet, verkleint u uw kansen om verslaafd te raken aan gokken aanzienlijk.